Warzywa to bez wątpienia jedna z najzdrowszych grup produktów spożywczych, odpowiednia zarówno dla osób odchudzających się, jak i dla cierpiących na cukrzycę. Są świetnym źródłem witamin i składników mineralnych. Warzywa zawierają niewiele cukrów prostych, w związku z tym mniejsze jest ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Sporo żelaza zawierają warzywa liściaste. Najwięcej witaminy C występuje w: papryce, natce pietruszki czy chrzanie.
Dzięki specjalistycznemu suszeniu, możemy przez cały rok cieszyć się zarówno właściwościami odżywczymi, jak i niezwykłym smakiem i aromatem przypraw produkowanych z warzyw.
PRZYPRAWY WARZYWNE
Pomidor w płatkach
- Wzbogaca wygląd i aromat potraw
- Niezastąpiony do dań kuchni włoskiej
- Źródło potasu i witaminy C
- Idealny dodatek do zup i zapiekanek
- Urozmaici smak dań jednogarnkowych
Pieprz cayenne
- Pikantny, lekko słodkawy smak
- Intensywny, apetyczny aromat
- Wydobywa smak mięs, ryb i warzyw
- Podkreśla kolor przygotowywanych potraw
- Urozmaica smak sosów, marynat i czekoladowych deserów
Papryka wędzona słodka
- Łagodny smak z nutą słodyczy
- Wyrazisty aromat dymu wędzarniczego
- Idealna do dań kuchni węgierskiej i śródziemnomorskiej
- Podkreśla smak mięs i ryb
- Polecana do serów, gulaszy i dań z roślin strączkowych
Papryka czerwona w płatkach
- Drobne, kruche płatki suszonej papryki
- Łagodny, słodkawy smak
- Idealny dodatek do pieczonych i duszonych mięs
- Polecana do zapiekanek, zup i gulaszy
- Niezastąpiona do dań kuchni węgierskiej i meksykańskiej
Papryka czerwona słodka
- Łagodny, słodkawy smak
- Nadaje potrawom apetycznego aromatu
- Polecana do dań mięsnych, zup i gulaszy
- Podkreśla walory smakowe i barwę sosów
- Niezastąpiona do dań kuchni węgierskiej i meksykańskiej
Papryka czerwona chilli
- Intensywny, pikantny smak i aromat
- Polecana do dań kuchni meksykańskiej, węgierskiej i azjatyckiej
- Podkreśla smak mięs, ryb, zup i sosów
- Urozmaici smak czekoladowych deserów
- Wysoka zawartość kapsaicyny
Papryczki peperoni całe
- Wyrazisty, ostry smak i aromat
- Podkreśla smak mięs, ryb, warzyw i bulionów
- Polecana do dań z różnych kuchni świata
- Wysoka zawartość kapsaicyny
- Działa rozgrzewająco i wspiera proces trawienia
Czosnek w płatkach
- Alternatywa dla świeżego czosnku
- Charakterystyczny smak i aromat
- Kruche, drobne płatki
- Podkreśla walory smakowe pieczonych mięs i ryb
- Polecany do zup, marynat i gulaszy
Czosnek granulowany
- Wyrazisty, charakterystyczny smak i aromat
- Podkreśla walory smakowe pieczonych mięs i ryb
- Polecany do zup, sosów i marynat
- Drobna frakcja- łatwo się rozpuszcza
- Ważny składnik dań kuchni śródziemnomorskiej
Cebulka prażona
- Bardzo chrupiąca i aromatyczna
- Idealna jako dodatek do zapiekanek, kanapek i hot-dogów
- Urozmaici smak wielu kremowych zup i sałatek
- Polecana do farszy mięsnych i ziemniaków
- Bez dodatku glutaminianu sodu