Anyż gwiazdkowy /10g/
Opis
Anyż gwiaździsty jest dalekowschodnią przyprawą pochodzącą z Chin i Wietnamu. W Europie pojawił się w XVII wieku. Obecnie jest używany zarówno w kuchni orientalnej jak i w europejskiej. Anyż ma właściwości lecznicze, działa rozkurczowo i korzystnie wpływa na trawienie i układ pokarmowy.
Zastosowanie
Anyż stosuje się do deserów, ciast, dań mięsnych lub warzywnych. Używa się go w całości lub zmielony również do herbat, grzanego wina lub kompotu.
Czy wiesz, że?
Zastosowanie przez 5-7 dni jednej gwiazdki anyżu na 250-300 ml herbaty oczyści układ pokarmowy ze zbędnych złogów i pasożytów.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Chiny |
Masa netto | 10 g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |