Pieprz czerwony ziarna
Opis
Pieprz czerwony nazywany jest również peruwiańskim. Nazwa tych jadalnych, czerwonych owoców wywodzi się od uderzającego podobieństwa do złudzenia, przypominający typowy pieprz czarny, choć nawet nie jest spokrewniony z roślinami rzędu pieprzowatych. Charakteryzuje się słodkawym, początkowo łagodnym później odrobinę pikantnym smakiem.
Zastosowanie
Najlepiej stosować ziarna w całości lub lekko utłuczone. Idealny do zup, bulionów, ryb, sosów i marynat. Dobrze smakuje z twarożkiem i jest świetnym elementem dekoracyjnym wielu potraw.
Czy wiesz, że?
Pieprzowiec peruwiański to drzewo, które osiąga do 15 metrów.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Masa netto | 20g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |