Prażone orzechy nerkowca z wanilią i tonką
Opis
Prażone orzechy nerkowca z wanilią i tonką- zaskakujące połączenie, którego musisz spróbować! Delikatny, maślany smak chrupiących orzechów nerkowca wzbogacony słodką nutą wanilii i tonki tworzą przekąskę, obok której nie można przejść obojętnie. Zachwyca nie tylko smakiem, ale również niezwykle apetycznym aromatem. Odkryj orzechy nerkowca w słodkiej odsłonie i chrup zawsze kiedy przychodzi ochota przegryźć coś smacznego.
Czy wiesz że
Fasolka tonka pozyskiwana jest z owoców tonkowca wonnego, bardzo wysokiego drzewa rosnącego w lasach deszczowych Amazonii. Wyglądem przypomina duże, ciemne rodzynki. Ze względu na wyjątkowy aromat wykorzystywana jest przede wszystkim do produkcji perfum. Jako przyprawa stosowana jest również w przemyśle spożywczym.
Składniki: 99% orzechy nerkowca, substancja glazurująca: guma arabska; 0,5 % wanilia, 0,1 % tonka
Kraj pochodzenia: Niemcy
Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu, zbóż zawierających gluten oraz orzechów używanych na zakładzie.
Dowiedz się więcej!
Orzechy nerkowca to pyszne i pożywne orzechy, które warto uwzględnić w diecie ze względu na wiele korzyści zdrowotnych, takich jak:
- Wysoka zawartość składników odżywczych - orzechy nerkowca są bogate w białko, błonnik, witaminy (takie jak witamina E i witaminy z grupy B, witamina K) oraz minerały (takie jak miedź, magnez, cynk i fosfor).
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowej masy ciała- orzechy nerkowca zawierają błonnik, który pomaga utrzymać uczucie sytości, a także białko, które pomaga w budowaniu mięśni, co może pomóc w utracie wagi.
- Wspieranie prawidłowego funkcjonowania mózgu - orzechy nerkowca są bogate w magnez, który pomaga wspomaga pracę mózgu i układu nerwowego.
- Utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu - orzechy nerkowca są bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które mogą pomóc w obniżeniu poziomu "złego" cholesterolu (LDL) i zwiększeniu poziomu "dobrego" cholesterolu (HDL).
- Wsparcie profilaktyki chorób serca i cukrzycy - orzechy nerkowca są bogate w błonnik i nienasycone kwasy tłuszczowe, zawartość tych substancji poprawia nasz profil lipidowy i reguluje poziom glukozy we krwi.
- Poprawa nastroju- zawartość witaminy B6 redukuje uczucie zmęczenia.
- Poprawa wyglądu zewnętrznego- zawartość miedzi i cynku, korzystnie wpływa na stan skóry, włosów i paznokci.
- Wsparcie układu odpornościowego.