

Przyprawa Japońska Shichimi Togarashi

Opis
Shichi mi Togarashi ("shi chi" "nana"= "siedem", "mi"= "smak", "togarashi"="papryka"), to przyprawa siedmiu smaków papryczki chilli, potocznie zwana przyprawą siedmiu pieprzy japońskich. Ta wyjątkowa mieszanka charakteryzuje się subtelną pikantnością i niepowtarzalnym aromatem. Wyśmienicie komponuje się również z daniami przyrządzanymi na słodko.
Zastosowanie
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup, makaronu, ryżu, tostów, sałatek, tempury oraz każdego rodzaju mięsa. Na zachodzie skutecznie się przyjęła jako przyprawa do potraw z grilla.
Czy wiesz że?
W Japonii istnieją dwie odmiany tej przyprawy- z Tokio (yagenbori) i Kioto (kyomizu). Przyprawa o nazwie "ichimi togarashi" oznacza "jeden smak" i jest wykonana wyłącznie z czerwonej papryki.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 40 g |
Skład | Chilli, skórka pomarańczowa, imbir, pieprz syczuański, tatarak, SEZAM biały i czarny, GORCZYCA |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |