Przyprawa do Indyka
Opis
Mieszankę przyprawową do indyka stosuje się do nacierania mięs przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem jak również grillowaniem. Indyk jest wykwintnym daniem, szczególnie, gdy przyrządza się go w całości.
Zastosowanie
Najlepiej natrzeć mięso przed pieczeniem czy duszeniem. Można też użyć mieszanki do marynowania mięs.
Czy wiesz, że?
Pierś indyka jest jednym z chudszych mięs, doskonałym źródłem witamin B6 i B12, cynku, selenu i niacyny.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 50g |
Skład | Sól, papryka czerwona słodka, cukier, czosnek, cebula, pasternak, pieprz cayenne, kurkuma, gorczyca biała, majeranek, rozmaryn |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |