

Słodko-Słony MIX przekąsek
Opis
Nasz Słodko-Słony MIX przekąsek to prawdziwa eksplozja smaków w jednym opakowaniu. Słodkie owoce żurawiny i morwy białej, chrupiące migdały i prażona, lekko solona fasolka edamame to oryginalna kompozycja, która zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników przekąsek.
Składniki: 50 % suszonych owoców (morwa biała, żurawina z syropem ananasowym (żurawina, syrop ananasowy, koncentrat soku ananasowego, olej słonecznikowy)), 25 % nasion migdałów, 25 % ziaren edamame (98 % soi, sól, substancja spulchniająca: węglan sodu)
Kraj pochodzenia: Niemcy
Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu, zbóż zawierających gluten oraz orzechów używanych na zakładzie.
Dowiedz się więcej!
Żurawina to owoc, który jest bogaty w wiele składników odżywczych i substancji o właściwościach prozdrowotnych. Oto kilka powodów, dlaczego warto jeść żurawinę:
- Wspomaga układ moczowy. Żurawina zawiera substancje proantocyjanidynowe, które pomagają w zapobieganiu infekcjom dróg moczowych, poprzez zapobieganie przyleganiu bakterii do ścian pęcherza moczowego i cewki moczowej.
- Wspiera układ odpornościowy. Żurawina jest bogata w witaminę C, która pomaga wzmocnić układ odpornościowy i chronić organizm przed infekcjami.
- Pomaga w utrzymaniu zdrowia jamy ustnej - Dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym, żurawina pomaga w redukcji bakterii w jamie ustnej i zapobiega powstawaniu próchnicy.
- Korzystnie wpływa na trawienie. Żurawina jest źródłem błonnika, który pomaga w regulacji trawienia i zapobiega zaparciom.
- Wspiera zdrowie serca. Żurawina zawiera antyoksydanty, które mogą pomóc w zmniejszeniu ryzyka chorób serca poprzez ochronę komórek przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
- Pomaga zapobiec wrzodom żołądka. Substancje zawarte w żurawinie powstrzymują niektóre bakterie wywołujące wrzody żołądka (np. Helicobacter pylori) przed osadzaniem się na ściankach układu trawiennego.
- Zapobiega utlenianiu się cholesterolu, co zmniejsza ryzyko zapychania się naczyń krwionośnych i miażdżycy.
