Sól Himalajska gruba
Opis
Sól himalajska to najszlachetniejsza odmiana soli. Najzdrowsza i najczystsza sól na Ziemi – pochodzi z pasma Himalajów w Pakistanie. Jest wydobywana ręcznie ze złóż leżących na terenie dawnego morza. Ma krystaliczną strukturę, lekko różową barwę i delikatny smak.
Jest ona wolna od zanieczyszczeń i zawiera 84 substancje korzystne dla naszego organizmu, w tym minerały, elektrolity i dobroczynne pierwiastki.
Sól krystaliczna, w swojej doskonałej formie, z geologicznego punktu widzenia, jest również nazywana halitem. Dawniej, sól krystaliczna ta była nazywana także "solą króla", ponieważ była zarezerwowana dla rodzin królewskich. Zwykły obywatel dostawał tylko sól kamienną tak popularną obecnie.
Czy wiesz że?
Różowy kolor soli himalajskiej pochodzi od zawartego w niej żelaza.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Pakistan |
Masa netto | 100g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |