Słodki to jeden z pięciu podstawowych smaków odczuwanych przez nasze kubki smakowe. Już od najmłodszych lat można zaobserwować preferencję człowieka dla słodkiego smaku. Ma to związek z zaspokojeniem potrzeby dostarczenia organizmowi odpowiednich składników odżywczych. Węglowodany, w tym cukier, zapewniają nam energię w postaci glukozy, która jest niezbędna do optymalnej pracy mózgu, układu nerwowego i mięśni.
CUKRY I SŁODZIKI
Cukier lawendowy
- Z dodatkiem kwiatów lawendy
- Idealny do napojów, deserów i wypieków
- 100% naturalny smak i aromat
- Drobna konsystencja
- Bez dodatku syntetycznych aromatów
Cukier Waniliowy z prawdziwą wanilią
- Z dodatkiem prawdziwej wanilii
- 100% naturalny smak i aromat
- Drobna konsystencja
- Idealny do ciast i deserów
- Bez dodatku syntetycznych aromatów i polepszaczy smaku
Cukier z pomarańczą
- Z dodatkiem liofilizowanej i suszonej pomarańczy
- Idealny do ciast, deserów i napojów
- 100% naturalny smak
- Aromat prawdziwej pomarańczy
- Drobna konsystencja
Ksylitol Fiński
- Oryginalny cukier brzozowy z Finlandii
- 40% mniej kalorii niż tradycyjny cukier
- Niski indeks glikemiczny
- Naturalny zamiennik białego cukru
- Wzmacnia mineralizację szkliwa