

Cukier lawendowy
Opis
Przedstawiamy Państwu nasz niezwykle aromatyczny cukier lawendowy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do napojów, ciast, deserów czy owocowych przetworów. Płatki lawendy, nadają potrawom i koktajlom świeżej, kwiatowej nuty, dzięki czemu ich smak zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Zastosowanie
Cukier lawendowy można stosować do słodzenia rozmaitych napojów m. in. kawy, herbaty, drinków czy wód smakowych. Świetnie sprawdzi się jako składnik domowej lemoniady oraz lodów. Będzie doskonałym dodatkiem do smoothie, panecake'ów, domowych ciasteczek, pralinek, granoli, sałatek owocowych, mas i kremów do tortów. Wypróbuj koniecznie przygotowując morelowe muffinki lub tartę cytrynową!
Czy wiesz że?
Właściwości lawendy zostały docenione już w starożytności. Aromat lawendy działa uspakajająco, pomaga zmniejszyć napięcie nerwowe i ułatwia zasypianie.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 70 g |
Skład | Cukier, lawenda |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |
