

Cukier z pomarańczą
Opis
Nasza kompozycja kryształków cukru z liofilizowanymi owocami pomarańczy i skórką pomarańczową sprawi, że domowe wypieki i przetwory nabiorą wyjątkowego aromatu. Lekko cytrusowa nuta z pewnością wzbogaci smak wielu deserów i napojów. Naturalny skład, bez dodatku sztucznych aromatów i barwników, sprawia, że możesz bez obaw sięgać po ten słodki dodatek w swojej kuchni.
Zastosowanie
Cukier pomarańczowy można stosować do przyprawiania rozmaitych ciast, deserów, musów czy naleśników. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do gorącej czekolady lub grzanego wina. Wypróbuj koniecznie przygotowując domowe ciasteczka i babeczki, czekoladowe brownie, ciasto marchewkowe albo ulubiony sernik!
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 50 g |
Skład | Cukier, skórka pomarańczowa 6%, pomarańcza liofilizowana 3% |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |
