Nie płać za przesyłkę!

Przyprawa do Indyka
Opis
Mieszankę przyprawową do indyka stosuje się do nacierania mięs przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem jak również grillowaniem. Indyk jest wykwintnym daniem, szczególnie, gdy przyrządza się go w całości.
Zastosowanie
Najlepiej natrzeć mięso przed pieczeniem czy duszeniem. Można też użyć mieszanki do marynowania mięs.
Czy wiesz, że?
Pierś indyka jest jednym z chudszych mięs, doskonałym źródłem witamin B6 i B12, cynku, selenu i niacyny.
Dane techniczne
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Masa netto | 50g |
| Skład | Sól, papryka czerwona słodka, cukier, czosnek, cebula, pasternak, pieprz cayenne, kurkuma, gorczyca biała, majeranek, rozmaryn |
| Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |