

Przyprawa Huzarska Pikantna
Opis
To zdecydowanie kompozycja smaku charakterystycznego dla węgierskich przysmaków. Nazwa wzięła się od Huzarów, czyli węgierskiej kawalerii lekkozbrojnej powstałej w XV wieku. Smak mieszanki przypraw jest ostry, przyjemnie przenikliwy i bardzo wyrazisty.
Zastosowanie
Podstawowym składnikiem tej mieszanki przypraw jest papryka, dlatego doskonale nadaje się do dań kuchni węgierskiej np. lecza, gulaszu, jak również do sałatek.
Czy wiesz, że?
Papryka – zarówno słodka, ostra jak i w strąkach - jest najczęściej używaną przyprawą w kuchni węgierskiej.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 50g |
Skład | Papryka czerwona słodka, sól, czosnek, gorczyca biała, pieprz czarny, papryka czerwona ostra, oregano, czarnuszka, cząber, aromat |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |
