Kmin Rzymski (Kumin) ziarno
Opis
Kmin rzymski bywa też nazywany kuminem i pochodzi z Egiptu. Podobno przechadzając się po ulicach Maroko można wyczuć jego zapach. Rzymianie i Grecy używali go w celach leczniczych i kosmetycznych, aby nadać rumieńców bladej cerze.
Zastosowanie
Doskonale doprawi potrawy z mielonego mięsa i warzyw. Niezbędny do dań indyjskich i meksykańskich. Niezwykle komponuje się z kapustą, rybami i daniami grillowanymi.
Czy wiesz, że?
Kmin rzymski był znany już starożytnym Egipcjanom, czego potwierdzeniem jest fakt, iż jego nasiona zostały znalezione w najstarszych egipskich piramidach.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Turcja |
Masa netto | 30g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |