Przyprawa Curry
Opis
Curry nie rośnie nigdzie. Nie ma też rośliny curry. Wśród przyprawy curry zajmuje jednak miejsce specjalne. Jest to wynalazek hinduski wynik tysiącletnich doświadczeń z darami natury. Przyprawa ta stanowi kunsztowną kompozycję, która łączy w sobie wszystkie wonie egotycznego ogrodu korzennego. Nie ma przepisu wyliczającego dokładnie ilości poszczególnych składników na prawdziwą mieszankę curry, wszystko zależy od smaku i natchnienia jego twórcy.
Zastosowanie
Dzięki Curry można w naszej kuchni dokonywać cudów. Doskonale pasuje do drobiu, baraniny, wieprzowiny, ryb i warzyw oraz różnych potraw z ryżem. Nadaje potrawom orientalny posmak i piękny, żółty kolor.
Czy wiesz że?
Curry dodaje korzennego smaku potrawom, nie wywołuje jednak pragnienia.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 45 g |
Skład | gorczyca, kolendra, kurkuma, imbir, kozieradka, koper, pieprz czarny, chilli |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |