

Przyprawa Garam Masala
Opis
Nazwa pochodzi z języka hindi i dosłownie znaczy „gorące przyprawy”. Jest to charakterystyczna dla Indii mieszanka zmielonych przypraw słodkich. Daje słodki i ostry posmak, który podobno powoduje uczucie szczęścia i dobrego humoru.
Zastosowanie
Mieszanki garam masala dobrze jest użyć pod koniec gotowania. Stosuje się również do dziczyzny i sosów myśliwskich.
Czy wiesz, że?
Oprócz garam masala rozróżnia się też inne masale takie, jak: curry, pancz masala, a także masala ćaj - aromatyczna mieszanka używana do herbaty.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 40g |
Skład | goździki, kolendra, cynamon, pieprz czarny, kardamon |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |
