Cukier Waniliowy z prawdziwą wanilią
Opis
Producenci lubią testować uważność oraz inteligencję konsumencką. Teoretycznie prosta, bardzo podobna nazwa, a w środku – syntetyk zamiast prawdziwej wanilii. Mowa tu o tak często mylonym z prawdziwym cukrem waniliowym, cukrze wanilinowym.
Zastosowanie
Prezentujemy Państwu najwyżej jakości cukier waniliowy zawierający prawdziwą wanilię. Jesteśmy przekonani że docenią Państwo wyjątkowy smak i zapach, naturalnych składników. Znajdzie on zastosowanie wszędzie tak, gdzie do tej pory stosowali Państwo cukier z syntetyczną waniliną.
Czy wiesz że?
Cukier wanilinowy to tańszy zamiennik cukru waniliowego, który w swoim składzie posiada wanilinę albo etylowanilinę. Co istotne z punktu widzenia konsumenta, syntetyczna wanilina ma znacznie słabszy aromat od swojego naturalnego zamiennika.
Sztucznie wytworzona wanilina znajduje się w rejestrze NIH niebezpiecznych związków chemicznych. U osób wrażliwych może wywoływać podrażnienia skóry, egzemę, zmiany pigmentacji i kontaktowe zapalenie skóry. Lepiej jej zatem unikać.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 70 g |
Skład | cukier, wanilia mielona |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |