Papryka czerwona słodka
Opis
Papryka słodka mielona jest jedną z najczęściej używanych przypraw w kuchni. Jest dobrym dodatkiem dla każdej potrawy. Pobudza apetyt i wydzielanie soku żołądkowego. Jest narodową przyprawą Węgier, gdzie nazywana jest „czerwonym złotem”.
Zastosowanie
Doskonale nadaje się do wszelkich dań mięsnych, zup, sosów, sałatek, serów. Intensywnie czerwony kolor papryki, świetne sprawdza się jako barwnik i uatrakcyjnia wygląd potraw.
Czy wiesz, że?
Chanca, okrętowy lekarz, który płynął razem z Kolumbem , przywiózł do Europy pierwsze nasiona papryki.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Masa netto | 40g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |