Papryka czerwona chilli
Opis
Papryka czerwona chilli zawdzięcza swój ostry smak zawartej w niej kapsaicynie, która ma właściwości drażniące i rozgrzewające skórę i błonę śluzową. Papryka chilli powoduje wzrost endorfin, które odpowiedzialne są za dobre samopoczucie, uczucie zakochania i zadowolenia z siebie.
Zastosowanie
Niezbędna do ostrych, pikantnych potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej oraz indyjskiej. Pasuje do gulaszów, zup, warzyw, ostrych sosów, sałatek, serów.
Czy wiesz, że?
Papryka czerwona zawiera antyoksydanty posiadające zdolność neutralizowania wolnych rodników.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Masa netto | 40g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |