Papryka czerwona w płatkach
Opis
Papryka czerwona w płatkach jest bardzo wdzięczną przyprawą do wszelakich dań. Jest dobrym dodatkiem do zup, sosów i sałatek. Pobudza apetyt i wydzielanie soku żołądkowego.
Jest narodową przyprawą Węgier, gdzie nazywana jest „czerwonym złotem”.
Zastosowanie
Płatki papryki są bardzo delikatne, więc doskonale nadają się do wszelkich dań mięsnych, zup, sosów, sałatek, serów. Intensywnie czerwony kolor papryki, świetne sprawdza się jako barwnik i uatrakcyjnia wygląd potraw.
Czy wiesz, że?
Chanca, okrętowy lekarz, który płynął razem z Kolumbem , przywiózł do Europy pierwsze nasiona papryki.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Chiny |
Masa netto | 15g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |