Migdały w czekoladzie z cynamonem
Opis
Migdały w czekoladzie z cynamonem- chrupiące migdały w polewie z mlecznej czekolady z dodatkiem cynamonu. Doskonała propozycja kiedy masz ochotę przegryźć coś słodkiego do kawy lub herbaty. Aksamitny, delikatnie cynamonowy smak naszych migdałów zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Możesz użyć ich również do dekoracji rozmaitych deserów, np. tiramisu czy babeczek z kremem.
Składniki: 74% czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, tłuste mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna sojowa; naturalny aromat waniliowy), 24% migdały, 2% cynamon. Kakao: minimum 30,6%
Kraj pochodzenia: Holandia
Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu, zbóż zawierających gluten oraz orzechów używanych na zakładzie.
Dowiedz się więcej!
Jedzenie migdałów jest korzystne dla zdrowia z wielu powodów. Oto kilka z nich:
- Migdały są bogate w białko, które jest materiałem budulcowym dla mięśni. Stanowią doskonałe źródło białka dla wegetarian i wegan.
- Migdały zawierają dużo błonnika, który pomaga utrzymać prawidłową pracę jelit i przyspiesza proces trawienia. Błonnik pomaga również zmniejszyć poziom cholesterolu we krwi i reguluje poziom cukru.
- Migdały są bogate w tłuszcze jednonienasycone i wielonienasycone, które poprawiają lipidogram i pomagają utrzymać zdrowie serca oraz zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
- Migdały zawierają dużo witaminy E, która działa jako silny przeciwutleniacz i chroni organizm przed uszkodzeniami komórek i opóźnia procesy starzenia się skóry.
- Migdały są źródłem magnezu, wapnia, fosforu, żelaza i cynku, co pomaga utrzymać zdrowe kości i zęby, poprawia metabolizm i funkcjonowanie mózgu.
- Migdały są bogate w błonnik i białko, co może pomóc utrzymać uczucie sytości i zmniejszyć łaknienie.
- Migdały zawierają cenne witaminy z grupy B, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, pomagają łagodzić stany napięcia i redukować stres.
- Migdały podnoszą poziom dopaminy, nazywanej hormonem szczęścia.