

Mix krakersów ryżowych w stylu azjatyckim
Opis
Mix krakersów ryżowych w stylu azjatyckim- pyszne, chrupiące krakersy ryżowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnych przekąsek. Zachwycają różnorodnym smakiem i wyglądem. Te bardzo popularne w krajach azjatyckich przekąski, wykonane są na bazie słodkiego ryżu, z dodatkiem m. in. orzeszków ziemnych, sezamu, sosu sojowego, wodorostów i przypraw- od słodkich po pikantne. Nasz mix sprawdzi się zarówno na imprezie, jak i w zaciszu domowym, jako przegryzka podczas seansu ulubionego serialu.
Składniki: 43% ryż, skrobia modyfikowana (kukurydza, tapioka), 12% orzechy ziemne, mąka pszenna, cukier, syrop glukozowy, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), maltodekstryna, nasiona sezamu, sól, wodorosty morskie, skrobia ziemniaczana, sos sojowy w proszku (sfermentowany sos sojowy [woda, soja, pszenica, maltodekstryna], sól), chili w proszku, ekstrakt drożdżowy, barwniki (karmel, ekstrakt z papryki, E141).
Kraj pochodzenia: Chiny, Tajlandia
Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu, zbóż zawierających gluten oraz orzechów używanych na zakładzie.
Dowiedz się więcej!
Krakersy ryżowe to bardzo popularna przekąska w krajach azjatyckich, szczególnie w Chinach i Japonii. Przygotowywane są ze słodkiego ryżu glutinous z dodatkiem rozmaitych przypraw, orzeszków ziemnych, sosu sojowego, cukru, nasion sezamu i wodorostów. Przekąski te mogą być smażone, prażone lub pieczone i zawsze są idealnie chrupiące. Ich różnorodne smaki, z orientalną, lekko pikantną nutą sprawiają że są doskonałą przekąską lub przystawką. Krakersy ryżowe w stylu azjatyckim zachwycają też bogactwem kolorów i kształtów dlatego są świetną propozycją na imprezy i spotkania towarzyskie.
