Przyprawa Shoarma czerwona
Opis
Shoarma czerwona idealnie komponuje się z kuchnią orientalną. Mieszanka przeznaczona jest do mięs z wołowiny lub wieprzowiny, może być to również mięso cielęce lub drobiowe. Mięso przed przyrządzeniem należy natrzeć shoarmą, danie podajemy najczęściej z ryżem i zestawem surówek. W skład mieszanki wchodzi m.in. papryka czerwona.
Zastosowanie
Pasuje do mięsa wołowego i wieprzowego, cielęcego i drobiowego.
Czy wiesz, że?
Shoarma jest podstawowym daniem typu fast-food na Bliskim Wschodzie, zdobywa jednak coraz większą popularność na całym świecie.
Skład: papryka czerwona, sól, czosnek, papryka czerwona chilli, kumin, cynamon
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 45g |
Skład | papryka czerwona, sól, czosnek, papryka czerwona chilli, kumin, cynamon |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |