Zioła prowansalskie
Opis
Nazwa mieszanki pochodzi od regionu we Francji – Prowansji, znanej z wielkich zasobów aromatycznych ziół. Połączenie kilku przypraw ze sobą zaowocowało powstaniem wspaniałej kompozycji ziołowej o niepowtarzalnym smaku i zapachu.
Zastosowanie
Zioła te są powszechnie uważane za doskonałą przyprawę do zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów, jaj, potraw z ryb i drobiu, pieczeni, potraw z grilla, do różnego rodzaju farszów, duszonych warzyw, stosowane w diecie bezsolnej oraz zdecydowanie wzmagają apetyt i ułatwiają trawienie.
Czy wiesz że?
Mieszanka ziół prowansalskich doskonale sprawdza się diecie bezsolnej.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 20g |
Skład | Oregano, tymianek, bazylia, cząber, estragon |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |