Swańska Sól
Opis
Swańska sól to legendarna przyprawa stanowiąca element gruzińskiej kuchni narodowej. Jej receptura jest znana już od wieków i pochodzi z górzystej krainy Swanetia, w Gruzji. W skład tej tradycyjnej, gruzińskiej mieszanki wchodzą specjalnie wyselekcjonowane zioła, aromatyczne przyprawy oraz sól. Na popularność swańskiej soli wpływa fakt, iż jest ona kompozycją uniwersalną, pasującą do wielu dań.
Zastosowanie
Przyprawę można według uznania dodawać do każdej potrawy wymagającej użycia soli. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup, grillowanych oraz pieczonych warzyw i mięs, marynat, sosów i sałatek.
Czy wiesz że?
W zależności od regionu, do podstawowej mieszanki ziół i przypraw tworzących swańską sól bywają dodawane cząber, szafran, kmin rzymski lub koper.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa netto | 70 g |
Skład | Sól, kozieradka, czosnek, kolendra, kurkuma, chilli |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |