Oregano
Opis
Oregano zwanego również lebiodką pospolitą lub dzikim majerankiem było opisane już w I wieku n.e. Zachwalał je grecki lekarz Dioskorides. Jako często spożywane zioło wymieniał je starożytny gastronom rzymski Caeilus Apicius. Ojciec medycyny Hipokrates uważał oregano za lek na niemal wszystkie choroby i dolegliwości.
Zastosowanie
Wyśmienite do wędlin, sosów oraz ryb. Dobrze komponuje się z innymi ziołami (bazylia, majeranek, itp.) Sprawdzi się jako dodatek do pieczonych ziemniaków, mięs oraz zup.
Czy wiesz że?
Oregano, nie wolno zbyt długo gotować.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Turcja |
Masa netto | 20g |
Informacja | Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie. |